‘La ciència del son infantil per dormir sense plorar’, amb la Dra. María Berrozpe i Rafi López

soninfantil“Una qüestió que de vegades pot arribar a preocupar molt a mares i pares és el descans dels seus petits. Allò considerat “normal”, segons el que veiem al nostre voltant, és col·locar-lo en un bressol, al principi en la mateixa habitació que nosaltres, però amb l’objectiu de traslladar-lo al cap de pocs mesos cap a la seva pròpia habitació. De fet, una de les primeres coses que es prepara davant l’arribada del nadó és “la seva habitació”, com si l’existència d’aquest espai separat del nostre per dormir fos una necessitat vital. Però els plans dels bebès acostumen a ser molt diferents als nostres. No entenen, encara, de tradicions culturals, només d’instints. I el seu instint és molt clar: necessiten estar en contacte continu amb la seva mare. Separar-se d’ella suposa un malestar intolerable que freqüentment els farà plorar tant de dia com de nit. I és precisament a la nit quan aquesta situació pot tornar-se insostenible”, escriu la doctora Berrozpe. Com aconseguir que els nens dormin sense plorar és possible, i és un tema que tindrem el privilegi de tractar a Tecletes en breu.

‘La ciència del son infantil per dormir sense plorar’ és el títol de la xerrada que duran a terme la Dra. María Berrozpe i Rafi Lopez el proper divendres 26 de febrer a les 17,30h. a la COOPERATIVA OBRERA TARRACONENSE (c. Fortuny, 23, Tarragona). En aquesta trobada es parlarà del son infantil i del seu tractament des d’una perspectiva científica i també s’analitzarà la informació que arriba a les famílies a través dels mitjans de comunicació i des de l’esfera mèdica. Amb tot, s’oferiran pautes per aconseguir un bon descans per a tota la família. La xerrada és gratuïta per a les famílies sòcies de Tecletes i les no sòcies podran fer una aportació voluntària i simbòlica per a l’associació. És necessari inscriure’s al correu info@tecletes.org.

María Berrozpe és doctora en Biologia i autora del “Debate científico sobre la realidad del sueño infantil” i del blog Reeducando a mamá i Rafi López és coautora del llibre ‘Dormir sin llorar’ i creadora de la web www.dormirsinllorar.com.