Activitats que duren un sol dia

El Tastet de Sant Jordi

El Tastet de Sant Jordi és un esdeveniment familiar previ a la diada de Sant Jordi, amb la idea que els nens i nenes s’acostin als llibres de manera directa, perquè siguin ells mateixos qui triïn el llibre a llegir, potenciant una compra més conscient i de proximitat. També és una diada de festa, on les famílies poden disfrutar d’un dissabte al matí d’esbarjo i cultura.

Espai Nadó al Minipop

El Minipop va néixer l’any 2011 de la mà de l’associació Tecletes, un grup de mares i pares que vol seguir anant de concerts i gaudir-los amb els fills. El festival parteix de la base que la música no té edat i que per tant no necessita adaptacions per arribar a tothom. L’únic que cal és adequar els espais i els horaris perquè s’hi pugui sentir bé des del més gran al més petit. Així doncs, la fórmula està pensada perquè tots els membres de la família s’ho passin bé junts amb la mateixa música, trencant amb l’habitual segmentació de públics per franges d’edat.

Any rera any Tecletes pensa un espai per als més petits, nens i nenes entre 0 i 3 anys, ja que ells també tenen dret a passar-s'ho bé! Un espai de trobada intergeneracional on confllueixen grans i petits emportats per un desig comú: les ganes de compartir cultura i noves experiències.

Els menors de 3 anys no paguen entrada i les famílies de Tecletes disposen d’un abonament gratuït!

espai nadó tecletes minipop

Fes-Tecletes

En el marc de les festes de Santa Tecla, i recuperant l’esperit dels primers concerts, Tecletes converteix la plaça Verdaguer en un gran envelat a l’aire lliure. Un concert pensat per ajuntar grans i petits davant l’escenari, seguint la línia de programació del festival Minipop. Un esdeveniment fet i pensat per a les famílies, per a les cangurs, les tietes, les àvies i els adolescents.

festecletes2018

Verema

A finals de setembre començaments d'octubre, pugem al Priorat per descobrir les terres on creixen les vinyes, recollir el raïm dels ceps per després aixafar-lo amb els peus i tastar-ne el most. I com no podia ser d’altra manera, un cop acabada la verema compartim un ‘brunch’ típic de pagès tots plegats.

verema tecletes

Caçatió, Tió Viatger i Fes-Tecletes de Nadal

Els tiós de les famílies tecletes arriba al Pont del Diable. I cada any quedem plegats per anar-lo a buscar.

I just abans que comencin les festes de Nadal, ens juntem tots i totes per a fer-lo cagar fort! Es tracta de la Fes-Tecleta de Nadal.

Activitats que duren tot l'any

Espai Nadó

Espai Nadó ha tornat a funcionar activament i presencialment amb el projecte de la Parcquinta. I ja no hi ha qui ens pari!

QUAN?

Cada divendres al matí, entre 10:·30 i 12:30h, un grup de mares (també pares, avis, àvies...) ens juntem per a fer tribu, jugar amb els nadons i participar de les diferents activitats com tallers i xerrades que les voluntàries de Tecletes van proposant de forma gratuïta.

ON?

Durant els mesos de bon temps, la previsió es continuar les trobades a l'aire lliure al Parc de la Ciutat. Tal com vam fer durant el projecte de La Parcquinta. Però, quan el fred apreta, ens trobem a l'edifici de Bettatur (Via de l'Imperi 11 de Tarragona).

La idea base d'Espai Nadó és passar una estona en bona companyia, per enfortir llaços entre persones que es troben en un mateix punt vital: els primers mesos de criança. Al llarg de la setmana informem per xarxes socials de l'activitat que hi haurà aquell divendres, i les famílies sòcies tenen sempre la informació un dia abans que la resta. Oi que mola ser sòcia de Tecletes??

Si tens un nadó entre 0 i 2 anys t'animem a venir a les trobades d'Espai Nadó de les Tecletes.

Caravana de Tecletes: la Paquita

La caravana de Tecletes, la Paquita, és una caravana rosa transformada en una caixa de sorpreses. La play truck de Tecletes és un cine, un karaoke o un teatre de petit format, dona vida a places, integra el joc a la vida quotidiana dels mercats i els carrers comercials, porta joguines per compartir a parcs i platges, és present en cites ineludibles com el festival Minipop o Santa Tecla o la Parcquinta i portarà a terme totes les bones ocurrències que sorgeixin en aquest nou viatge de Tecletes.

La Paquita ens proporciona un espai físic, a la vegada que dóna visibilitat a l’entitat i és una manera de traslladar projectes itinerants.

Un dels eixos fonamentals de Tecletes és la promoció d’espais de trobada intergeneracional perquè infants i adults es diverteixin junts, barrejats sense exclusions, trencant amb la segmentació de l’oci per edats.

A Tecletes, grans i petits portem un nen inquiet a dins. Volem experimentar amb els cinc sentits, descobrir l’entorn, somniar que tot és possible, imaginar, canviar de paisatge, fer nous amics, córrer per camins diferents i saltar junts totes les barreres. I, sobretot, volem compartir amb el màxim de persones aquesta manera d’entendre la vida en família i els espais de lleure.

A Tecletes ens sobren les parets i per això el nostre nou projecte és itinerant.

Projecte Horitzons

Horitzons és sens dubte el projecte més transformador de la nostra entitat; una activitat mensual en què tres generacions aprenen les unes de les altres mitjançant l’estima, l’admiració i la comprensió mútues. Horitzons és el Josep Maria i el Brais; però també la Bruna i el Pau; el Jose, la Cinta, la Núria o la Ivet; la Maruxa, la Naia i l’Antònia… i tants d’altres, petits, grans i súpergrans a qui ja ens uneixen llaços forts i resistents com fils de teranyines. Un dilluns al mes anem a jugar, xerrar i berenar amb els nostres avis i àvies de la Residència de la Mercè. Horitzons té com a objectiu últim l’establiment de vincles profunds entre els infants i els avis. Per això el compromís de les famílies integrants del grup és primordial.

Per fi, després de dos anys i mig de pandèmia, les famílies de Tecletes hem pogut tornar a veure en directe els nostres avis i àvies! La propera trobada serà el 13 de juny.

Si voleu formar part d’aquest projecte únic i transformador, feu un correu a info@tecletes.org. Recordeu, però, que el compromís és un requisit necessari perquè el projecte pugui tirar endavant de manera òptima.

projecte horitzons

Altres Activitats

Excursions culturals i tallers artístics diversos

Tecletes ofereix una programació de cursos i xerrades relacionats amb la maternitat i la criança, tallers d'art, educació i arkidectura en col.laboració amb joves artistes locals, concerts i festes de diversió conjunta, sortides a la natura, ...