El Minipop 2016 ballarà amb El Petit de Cal Eril, The New Raemon, Judit Neddermann i Cola Jet Set

Captura de pantalla 2016-04-05 a las 16.19.34

La sisena edició del festival Minipop de Tarragona ballarà al ritme del folk, la psicodèlia i l’electricitat primària del Petit de Cal Eril; l’intimisme i la intensitat de The New Raemon; la veu i el talent de Judit Nedderman, i les melodies contagioses de Cola Jet Set (ex- Fresones Rebeldes). Aquestes són algunes de les propostes musicals que sonaran en directe del 3 al 5 de juny al passeig de les Palmeres de Tarragona.

Entre les estrelles d’enguany, també brilla especialment el primer fitxatge internacional del Minipop. Luciana Tagliapietra arribarà des de Buenos Aires acompanyada per les seves Chicas de Nieve per portar-nos, en exclusiva estatal, el seu pop sensual, hipnòtic i electrònic.

El cartell musical es completa amb el quintet barceloní amb influències dylanianes Bremen; la música nòmada de Guillem Roma; el rock dels tarragonins Spylight; i els punxadiscs més minipoperos i esbojarrats: els incombustibles Superpandas. A més, per tancar el festival, Alex Torío i Empar Moliner rendiran el seu particular tribut a Bowie amb una sessió de dj amb vistes al mar.

Captura de pantalla 2016-04-05 a las 16.18.07

Com sempre, l’acurada selecció musical, feta per Lluís Gavaldà, combina artistes de prestigi amb bandes emergents de l’escena pop catalana. En aquest sentit, el Minipop ja compta amb molts seguidors fidels que confien en el criteri del festival i que entren predisposats a escoltar nous grups per incorporar a la seva llista de preferits.

Al primer Minipop, alguns van descobrir The New Raemon, que aquest 2016 torna al festival després d’encapçalar totes les llistes dels millors discos estatals de l’any amb “Oh Rompehielos”. El cantautor farà un repàs a la seva trajectòria en un concert especial pel festival en format trio.

El públic del Minipop també viurà dues estrenes exclusives a Tarragona, perquè Judit Nedderman i El Petit de Cal Eril vindran amb nou disc sota el braç, i es deixarà sorprendre per la música de joves promeses a punt de fer el salt.

El Minipop comença ara un recorregut promocional que portarà tastets del festival a Valls, Lleida, Torredembarra i Cambrils.

Cinema, teatre, literatura i creativitat

El robot del Minipop té vuit braços perquè, a més de la música, també formen part del cartell altres disciplines artístiques com el teatre, el cinema, la plàstica, l’artesania o la dansa.

Enguany hi haurà novetats a l’Espai Tallers Creatius, format per 14 activitats creades i dinamitzades per joves artistes. Es tracta dels slow tallers, que seran propostes d’una durada més llarga adreçades a nens de més de 8 anys. I per acabar-ho d’arrodonir, la diversió pels nens més grans s’ampliarà amb una zona de jocs de taula i ping-pong.

D’altra banda, es mantindrà l’Espai Dansa, que es va estrenar amb gran èxit la passada edició. I, per primera vegada, hi haurà un raconet dedicat a la literatura. També hi haurà més cinema, ja que a l’habitual sessió oriental de divendres s’hi afegirà una segona projecció dissabte a la nit.

Paral·lelament, se celebrarà la quarta edició de la Fira Minicrafts, un aparador ple de coses boniques en plena Rambla Nova, que s’ha guanyat el cor dels amants de les meravelles fetes a mà.

Un somni de Tecletes

El Minipop va néixer l’any 2011 de la mà de l’associació Tecletes, un grup de mares i pares que volia seguir anant de concerts i gaudir-los amb els seus fills. El resultat és un somni de Festa Major que reivindica el concepte d’oci compartit per tota la família i trenca amb la segmentació de públics per franges d’edat. Petits i grans es posen la polsera i s’ho passen bé escoltant i ballant la mateixa música, en un recinte dissenyat per tots els públics que inclou una zona de menjar ecològic, una zona de descans, un aparcament de cotxets i un espai nadó pels més petits de la casa.

Amb els seus sis anys de vida, el Minipop s’ha situat com un festival de pop independent de referència a tot el país i ha despertat d’interès d’altres municipis i iniciatives. Sense anar més lluny, l’estiu passat un trosset del Minipop es va colar al festival Portal Blau de l’Escala i a l’octubre va guanyar el premi al millor projecte del programa Cultsurfing.

traugavaldaPer si això fos poc, el passat 3 d’abril el Minipop va estrenar la seva primera producció. És un espectacle únic que ajunta a Lluís Gavaldà i Trau en un mateix escenari per reviure els clàssics del rock and roll. Els músics va tornar als anys 60 jugant amb versions de Els Beatles, Els Kinks, els Beach Boys o els Who. Aquest preludi del Minipop va tenir lloc al Teatre Tarragona i està pensat per un públic familiar.

Abonaments

Els abonaments es podran adquirir a diferents punts de Tarragona, Reus, Valls, Constantí i Cambrils i online a www.productesdelaterra.cat. El preu de l’entrada súper anticipada pels 3 dies és de només 6 euros. A partir del 3 d’abril costarà 8 euros i a guixeta es podran comprar per 10 euros. Els menors de tres anys no paguen.  

El festival compta amb la col·laboració de les regidories de Turisme i Cultura de l’Ajuntament de Tarragona. També creix l’aposta pel finançament privat gràcies al compromís de patrocinadors com Repsol, Basf, Estrella Damm, Oliva Motors, CaixaFòrum i Vermut Miró. Entre els nous sponsors, destaca l’entrada de Sehrs Hotels, amb els Vilars Rurals, i de Nocilla. A més, la Xarxa Minipop, formada per petites empreses que fan créixer el festival mitjançant el micromecenatge, es consolida amb un 90% de repetidors fidels i noves incorporacions.