GRÀCIES A TOTS, MINIPOPEROS!

Unes 2.300 persones arribades de diferents punts de Catalunya han assistit aquest cap de setmana al festival Minipop de Tarragona, que en només dos anys s’ha consolidat ja com una de les grans apostes musicals de caràcter familiar, que combina amb encert concerts de qualitat amb tallers d’aprenentatge, espais per a nadons i fira del sector. La fórmula, que a jutjar per l’increment d’assistents ha esdevingut tot un èxit, ha estat analitzada enguany per un grup de bloggers de diferents punts de l’Estat que dissabte van visitar i gaudir del festival.

De les 2.300 persones que han passat pel Minipop, 1.800 ho van fer el dissabte, en una tarda nit espectacular al Passeig de les Palmeres, i 500 més ho van fer diumenge al Serrallo. I això que la jornada dominical va haver de traslladar precipitadament l’escenari de la celebració, degut a la pluja que va caure a primera hora del matí a Tarragona i que amenaçava la continuïtat del festival.

La majoria de les 1.200 entrades que es van vendre es van despatxar de manera anticipada (850) mentre que a taquilles se’n van expedir 350 més. A totes aquestes, cal afegir-hi 60 entrades més gratuïtes que van accedir al festival amb la targeta del Club Súper 3, cent entrades que es van sortejar en diferents concursos als mitjans de comunicació i a través de les xarxes socials, 60 convidats (bloggers, etc…), una trentena d’acreditacions de professionals de la premsa, uns 35 músics, i més de 200 menors de 3 anys (que entraven gratuïtament), entre d’altres.

“Volem créixer de manera sostenible”

La directora del festival, Núria Serrano, ha remarcat el fet que “molts dels que han vingut aquest any eren repetidors de l’any passat i el seu comentari general coincidia pel que fa a la millora de les prestacions del Minipop”. “Hem ampliat el nombre de públic que ha vingut de fora de Tarragona i que hem detectat tant per la venda online com perquè ens ho comentaven a l’arribar. Gent arribada sobretot de Barcelona, de Santa Coloma, de Sils, de Manresa, i també molt públic de Valls, Reus, Torredemabarra, Constantí…”, ha afegit.

Serrano també ha fet una valoració molt positiva de l’increment de l’espai, mantenint un aforament amb capacitat per a prop de 2.000 persones. “La voluntat del festival és créixer a poc a poc, de manera sostenible. No volem morir d’èxit; ens estimem més anar pujant un graó cada any”.

La directora del festival ha destacat finalment “l’increment notable de públic a la franja nit (a partir de les 21,00h) en l’actuació dels Quart Primera, del Joan Colomo, que ha tingut una actuació memorable, i de Dj Lupo”. Serrano també s’ha referit al retorn de la Beth després de la seva maternitat

“la gent tenia moltes ganes d’escoltar-la i ha corejat algunes de les seves lletres i la cançó amb la que s’ha acomiadat del festival, de la sèrie Bola de Drac”– així com de la descoberta per a molts de Renaldo & Clara, i del Dj David Bass.

Un agraïment especial pels col·laboradors i voluntaris

Serrano ha agraït, finalment, la feina feta per col·laboradors i voluntaris, “s’hi han deixat la pell i sense ells, el festival i l’èxit que ha obtingut no hauria estat possible”.

Per la seva banda, la responsable de tallers del festival, Sílvia Itúrria, ha destacat també “l’èxit que han tingut els talleristes, que han portat al Minipop propostes molt engrescadores, originals i de qualitat”. Itúrria també ha significat “l’aposta decidida pels artistes locals i pel Serrallo com a segona ubicació del festival”, amb la implicació de l’Associació de Restaurants i Comerciants (ARCS) i el vaixell del ‘Tarragona Blau’ com a producte atractiu pel públic familiar.

Finalment, la regidora de Comerç i Turisme i presidenta del Pla de Competitivitat Turística de la Tarraco Romana, Patrícia Anton, ha declarat que el Festival Minipop “és un producte d’èxit que en només dos anys s’ha consolidat com a referent del territori i com a producte de turisme familiar de cap de setmana”. Anton ha agraït la tasca de l’organització en general i

de Tecletes en particular.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *