Jornada de la ciència en femení!

Tecletes ha celebrat el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència aquest dissabte 12 de febrer a la plaça dels Carros de Tarragona, on s’ha organitzat una jornada de tallers científics dirigida per quatre científiques. Una jornada sobre ciència, en femení, que ha comptat amb la participació de més d’una cinquantena d’infants entre 6 i 11 anys.

Els quatre tallers han estat els següents:
• El codi secret de la cèl·lula / Rosalin Franklin, conduït per l’Ana Madeira. IISPV.
• L’origen de la nostra cèl·lula / Lynn Margulis, conduït per l’Anna Moles. IIBB-CSIC.
• Com ens ataquen els virus / Françoise Barré-Sinoussi, conduït per l’Anna Marsal. IISPV.
• L’adaptació al medi dels animals: Endemisme / Dorothea Bate, conduït per la Maria Bennàsar.

L’objectiu d’aquesta celebració és promoure la participació plena i en condicions d’igualtat de les dones i les nenes en l’educació, la capacitació, l’ocupació i els processos d’adopció de decisions en la ciència així, com eliminar tota mena de discriminació contra les dones i fomentar una major participació de les dones i les nenes i reconèixer-ne els seus èxits. 

Aquesta activitat ha estat organitzada per Tecletes i l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona del CSIC (IIBB-CSIC). Hi col·laboren: el Ministerio de Ciencia e Innovación, l’Institut d’Investigació Sanitària Pere VirgiliDiabetes and Metabolic Associated Diseases Research Group, la Biblioteca Pública de Tarragona, l’Ajuntament de TarragonaEspimsaEdunautes i la Diputació de Tarragona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *