Tecletes juga amb la llum i l’animació al Festival de cinema REC de Tarragona

MiniRECL’associació de mares organitza diversos tallers dins la nova secció familiar MiniREC els dies 6 i 10 de desembre

Els participants descobriran la tècnica de la cianotipia i el flip-book després de gaudir d’una sessió de cine per a tots els públics 

Tecletes, el Minipop i el REC us presentem enguany el MiniRec. La 17a edició del festival internacional de cinema de Tarragona ha multiplicat per quatre la tradicional sessió familiar sorgida de la col·laboració entre els dos esdeveniments culturals i l’associació de mares. El resultat és una programació especial de quatre pel·lícules per a tots els públics i dos tallers.

tallerfamilyConcretament, Tecletes s’encarregarà dels tallers, que es duran a terme a l’Antiga Audiència els dies 6 i 10 de desembre a les 18 hores, després de dues de les quatre sessions familiars i coincidint amb l’horari de projeccions de pel·lícules destinades a públic adult. Així, els més petits tindran una alternativa d’oci relacionada amb el cinema mentre els grans gaudeixen del festival.

Els participants d’aquests tallers podran jugar i experimentar amb la llum amb la tècnica de la cianotipia i descobrir com fer animació a través de la creació d’un flip-book. Les activitats, recomanades per totes les edats, són gratuïtes amb l’entrada del REC però cal inscripció prèvia a info@tecletes.org.

pelifamilyLa nova secció MiniRec pretén acostar el festival i el cinema d’autor al públic familiar. Seguint la filosofia del Minipop i Tecletes, no es tracta d’una programació pensada només pel públic infantil sinó d’una selecció molt variada de llargmetratges que apropen diferents generacions. D’aquesta manera, petits i grans podran gaudir conjuntament del festival i, en definitiva, viure i compartir una història i una experiència cultural.

La primera sessió familiar, el dimecres 6 de desembre a les 12 hores, serà “Microbe et gasoil”, la darrera proposta de Michel Gondry. El mateix dia a la tarda, a les 16 hores, el cicle continuarà amb la pel·lícula “Estiu 1993” de Carla Simón.

L’endemà dijous 7 de desembre a les 12 hores es projectarà “Vida Lliure” de Marc Recha. I, finalment, la programació del MiniREC acabarà diumenge 10 de desembre a 16 hores amb el film “El malvado Zorro feroz”, de Benjamin Renner i Patrick Imbert, que ha estat preseleccionada als Oscar com a Millor Pel·lícula d’Animació i guanyadora de l’edició present dels Cèsar en la mateixa categoria.

Projeccions

Preu projeccions: 6€ 1 adult + 1 nen/a

microbeMicrobe et gasoil
Dimecres 6 | 12h | Antiga Audiència
França | 2015 | 103’
Director: Michel Gondry | Cast: Ange Dargent, Théophile Baquet, Audrey Tautou
Dos joves amics comencen un viatge per una carretera que travessa França en un vehicle que ells mateixos han construït.
* Edat recomanada: a partir de 12 anys

estiu1993Estiu 1993
Dimecres 6 | 16h | Antiga Audiència

Espanya | 2017 | 90’
Director: Carla Simón | Cast: Laia Artigas, Paula Robles, Bruna Cusí
La Frida, una nena de 6 anys, afronta el primer estiu de la seva vida amb la seva nova família adoptiva després de la mort de la seva mare.
* Edat recomanada: a partir de 10 anys

vidalliureLa vida lliure
Dijous 7 | 12h | Antiga Audiència

Espanya | 2017 | 90’
Director: Marc Recha | Cast: Sergi López, Núria Prims, Miquel Gelabert
S’apropa la fi de la Primera Guerra Mundial i la Tina i en Biel descobreixen un tresor que faran servir com a moneda de canvi per viatjar amb la seva mare a Argel amb l’ajuda de Rom, un home solitari.
* Edat recomanada: a partir de 8 anys

zorroEl malvado zorro feroz
Diumenge 10 | 16h | Antiga Audiència

França | 2017 | 79’
Directors: Patrick Imbert i Benjamin Renner
A les tres faules de la nova animació dels autors d’Ernst i Celestine, hi trobarem protagonistes tan divertits com una guineu mare de pollets, un conill que actua com una cigonya o un ànec que vol ser el Pare Noel.
* Edat recomanada: a partir de 6 anys