TARRAGONA JA TÉ BEGUDETA

Des dels seus inicis, l’any 2008 Tecletes col·labora activament amb la Festa Major de Santa Tecla. Entre d’altres, ha organitzat concerts de música a la fresca perquè petits i grans gaudeixin de la música plegats i descobreixin nous talents de l’escena musical del nostre país. Així, han pujat dalt l’escenari artistes com el Petit de ca l’Eril, Maria Coma o Anna Roig i l’Ombre de Ton Chien.

L’any passat vam decidir capbussar-nos encara més a la festa, editant una samarreta infantil amb l’Àliga del seguici com a protagonista. Enguany, hem fet un pas més enllà fent realitat un projecte que feia tres anys que planejàvem arran de la proposta d’una de les sòcies

de l’associació: la Begudeta, la beguda infantil de les festes.

I ho hem fet amb l’objectiu d’involucrar, encara més, als més petits a la celebració més emblemàtica de la nostra ciutat. Per fer-lo possible, hem unit sinèrgies amb l’empresa de disseny i comunicació Puzle SL i hem comptat amb el suport del Port i del barri del Serrallo.

Maduixa, llimona i un toc d’anís estrellat

Durant els dies de la festa, es distribuirà aquest beuratge especialment creat per l’ocasió pel gelader Raffa Olivier, de Raffa Gelati. Totalment adaptada als gustos dels consumidors més petits, la Begudeta és totalment natural, apta per a celíacs i al·lèrgics a la lactosa i a l’ou.

La Begudeta està feta amb granisats naturals, de maduixa i llimona, als que s’hi ha afegit anís estrellat. Tot plegat, li confereix un regust que transportarà als grans fins la seva infantesa. “És una beguda sense alcohol, evidentment, i per a tothom. Encara que no era l’objectiu adreçar-la als més grans, també els agradarà perquè té un marcat caràcter retro i els farà recordar el gust de les festes de quan eren petits”, apunta Olivier. La Begudeta podrà adquirir als establiments que Raffa Olivier té a la Rambla Nova i al barri del Serrallo.

El gotet, el recipient de la Begudeta

Per degustar La Begudeta, també es posarà a la venda un recipient amb un format molt similar al de la Mamadeta, la beguda dels grans a la festa, però molt més petit i adaptat a les mans del infants: el gotet. La il·lustració de l’Àliga feta per l’il·lustrador de capçalera de Tecletes, Albert Duran il·lustra el gotet, que és de color lila i que compta amb el corresponent cordó perquè la canalla pugui penjar-se’l. El preu del gotet és de 3,5 euros

i mig buit, 5 si s’adquireix amb la begudeta dins. La recàrrega en costarà 2.

Contribuir a fer encara més gran Santa Tecla

“Els nens sempre volen imitar el que fan els grans i vam pensar que també havien de poder anar amunt i avall amb una beguda pròpia de les festes. Vam donar-hi voltes i voltes i, entre tots, ho hem fet possible”, assenyala Carme Rodríguez, de l’empresa Puzle. Rodríguez ha volgut agrair a tots els elements del seguici infantil, que “no només han donat suport al projecte, sinó que l’han apadrinat i això és tot un honor per nosaltres”.

“Volem convertir-nos en un referent i estem convençuts que això només és l’inici i que la Begudeta acabarà esdevenint un referent importantíssim a la festa”, ha assenyalat Mercè Pérez, portaveu de Tecletes. “La idea és que les criatures, que ja tenen un seguici fet a mida i que veuen com totes les activitats infantils van guanyant protagonisme a la festa major, també puguin gaudir un element que any rere any s’ha convertit en part gairebé imprescindible. Així, volem contribuir a fer encara més gran la celebració, que ja està reconeguda per la Generalitat com a festa d’interès nacional”. “De cara a anys següents, ens plantegem posar en marxa un concurs d’idees amb les escoles per decidir-ne la il·lustració”, ha conclòs Mercè Pérez.

La sostenibilitat, una prioritat

D’altra banda, un altre dels objectius de la Begudeta és reivindicar la sostenibilitat. La portaveu de Tecletes ha apuntat així que “els petits podran portar la seva pròpia beguda durant les festes, però també podran reutilitzar el recipient durant tot l’any en repetides ocasions, com s’ha fet tota la vida amb les cantimplores”.

La Begudeta compta amb l’apadrinament del seguici infantil, que ha estat present gairebé en la seva totalitat durant la presentació oficial de la Begudeta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *