2a edició del Tastet de Sant Jordi

Més de 120 famílies, nens explicant contes als seus pares i viceversa, reconeguts autors locals presentant les seves novetats editorials, la mateixa Caputxeta Vermella explicant la seva versió dels fets, intercanvi de llibres, nens per tots els racons devorant històries… La primera edició del Tastet de Sant Jordi va ser tot un èxit, on grans i petits van gaudir amb la literatura. Això ja no es pot parar… escalfem motors per la segona edició del Tastet de Sant Jordi!

El Tastet de Sant Jordi és un esdeveniment familiar previ a la diada de Sant Jordi, amb la idea que els nens i nenes s’acostin als llibres de manera directa, perquè siguin ells mateixos qui triïn el llibre a llegir, potenciant una compra més conscient i de proximitat. També és una diada de festa, on les famílies poden disfrutar d’un dissabte al matí d’esbarjo i cultura.

Per aquesta segona edició, la nostra proposta és plantar la nostra flamant ‘Play-truck’, convertida per l’ocasió en ‘Reading-truck’ el dissabte 13 d’abril de 10,30 a 14h a la Plaça dels Carros, amb activitats precioses com:

Presentació del llibre «Les vacances d’Elna», amb la seva autora Cristina Benajes.
Contacontes de «La Mariona i la capseta màgica», de Laia Pastor.
Acció artística de CreActives
L’espai literari consistirà en:

1. Espai de lectura a l’interior de la ‘Tecletes Reading-truck’ on explicar contes i on els nens puguin llegir exemplars del fons de llibres de la nostra associació.

2. Com a novetat aquest any comptarem amb els Top Ten, una llista de recomanacions elaborada per la biblioteca de Tarragona amb els llibres que més triomfen entre els nens!

3. Un racó a l’exterior on promoure llibres de les editorials, escriptors i il·lustradors del Camp de Tarragona. Tenim una allau d’artistes locals, publicant llibres i contes preciosos, que es mereixen que se’ls promogui i doni a conèixer. Evidentment els nens també podran llegir, mirar i tocar aquests exemplars.

4. La visita de personatges de contes mítics i d’autors locals que amenitzaran la jornada, conversaran amb els lectors i els signaran dedicatòries.

5. Una àrea d’il· lustració on tindrem l’honor de comptar en directe amb Anduluplandu. Ens portarà unes postals que podrem enviar des de la mateixa plaça a temps per ser rebudes per Sant Jordi.

6. Zona d’intercanvi de llibres. Al mateix ritme que els nens creixen, les seves necessitats literàries canvien. Però els llibres que a uns els queden petits, per a uns altres són un munt de noves històries per descobrir. Què millor que reciclar llibres donant-los una nova vida en altres llars!

Ah! I no faltarà zona de bar i vermut perquè les famílies reposin forces!

En acabar la jornada, els nens hauran gaudit d’una estona de lectura diferent i hauran tingut l’oportunitat de reciclar/renovar la seva biblioteca. I fins i tot podria ser que ja haguessin decidit quin llibre volen per Sant Jordi! A més a més, en aquesta segona edició introduirem El Tastet Solidari. Ens encanta Sant Jordi i no volem que cap nen es quedi sense estrenar un llibre en aquesta diada, així que, en col·laboració amb l’assistent social de la zona, farem arribar llibres als nens de les famílies amb menys recursos.

Aquesta iniciativa no hagués estat possible sense la col·laboració de: Associació de Veïns Barri del Port de Tarragona, Piscina, un petit oceà, Cossetània Edicions, Biblioteca Pública de Tarragona, l’Associació d’Amics de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, Repsol, Ajuntament de Tarragona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, La Musca, Edicions Cavall Fort, Vermut Miró, i Insitu Comunicació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *