Arriba ‘El més petit de tots’, teatre per als més menuts de casa

Un festival familiar 100%? Teatre per a nens on ells també són els protagonistes? Tot això és possible amb la proposta que enguany arriba a Tarragona de la mà del festival El més petit de tots. Un festival amb un prestigi més que reconegut i que, coincidint amb la seva 10a edició, ha decidit créixer i arribar a espectadors de més ciutats del nostre país. Una mostra d’espectacles i experiències pensades pels més petits, amb un ritual, una durada i una concepció de l’espai diferents. Amb aforaments reduïts, on tot es veu de molt a prop i on tot es viu molt intensament; on hi caben i es barregen tots els llenguatges: la música, el teatre, la dansa, l’audiovisual, el joc…

El festival aterra a la nostra ciutat amb el suport de Tecletes, que col·labora activament en la seva coordinació de les representacions. Serà una oportunitat única perquè els més menuts de casa s’endinsin en el teatre des de dins, essent-ne protagonistes, a través de quatre representacions als teatres Tarragona i Metropol que es transformaran per acollir als més menuts.

El diumenge, 16 de novembre, el Teatre Tarragona acollirà tres sessions de “Little Night” pensat per a nens i nenes d’entre 18 mesos i 3 anys. “Little Night”, que es podrà veure a les 10.45, a les 11.30 i a les 12.15, només dura mitja hora. Juga amb la nit, amb personatges fantàstics, amb humor, un punt absurd i surrealista.

Estrelles que viatgen amb la seva bossa de mà, senyors amb paraigües que cauen del cel, taques de colors que ho envaeixen tot, multitud de cotxes que les esquiven… En definitiva, imatges suggerents, que estimulen els sentits, que provoquen el joc dels nens, que canvien de forma i color quan se les toca, quan se les persegueix. En aquest enllaç hi podeu veure un vídeo d’un assaig l’espectacle, produït per LaSala Teatre de Sabadell, Imaginart i Unicorn Teatre. I, en aquest altre, el vídeo promocional.

El següent dissabte, 22 de novembre, a les 18h, el Teatre Metropol obrirà les seves portes a “Meu Jardim” del Grupo Sobrevento. En aquesta ocasió, el públic ideal són nens d’entre 1 i 3 anys, que podran gaudir de la història d’un viatger avorrit emmig dun desert que decideix crear un jardí. A partir del text de l’autora belga d’origen iranià Mandana Sadat, seguirem una història sobre l’esperança, el somni, el desig i la capacitat de transformar el món. El muntatge es nodreix d’elements visuals i sonors de la cultura brasilera que donen a l’espectacle un to alegre i de vitalitat.

ÚLTIMA HORA: DEGUT A L’ÈXIT DE PÚBLIC I AL FET QUE LES ENTRADES PER LA FUNCIÓ PROGRAMADA PER A LES 18 h ESTAN EXHAURIDES, s’ha decidit programar una nova funció a les 17 h.

On comprar les entrades?

Les entrades es poden adquirir on line a teatres.tarragona.cat o a les taquilles del teatre Metropol dimecres i dijous de 12 a 14 h i els divendres de 12 a 14 i de 18 a 20 h. Una hora abans de l’espectacle, també es podran comprar a les taquilles del teatre on es dugui a terme. Si voleu tenir el descompte per a socis, heu de comprar-les a les taquilles del Metropol i identificar-vos amb el DNI. Les places, per a tots dos espectacles, són limitades: només 80 persones d’aforament.

Si voleu saber més coses del Festival EMPT, us animem a veure el reportatge que va emetre dies enrere el programa Ànima del Canal 33, amb una entrevista al seu director, Jordi Colomines. En aquest altre link hi podeu veure un vídeo-resum de l’edició de l’any passat del festival.