Exposició “La pell del Real”

La pell del Real

Visita guiada específica per a socis/es Tecletes a l’Exposició “La Pell Real”, gravats d’Antoni Tàpies.
DIA: Dimecres 10 de Juny
Hora: 18 hores
Durada aproximada: 45 minuts
Visita adaptada a infants a partir de 3 anys
Activitat

gratuïta

El títol de l’exposició, La pell del real, és «tota una declaració de principis», segons el comissari, Valentín Roma: «La pell és un concepte molt important dins de l’obra de Tàpies; però no des d’una idea superficial de la pell, sinó com a espai on hi ha cicatrius, on s’observa el pas del temps.» Es tracta, segons Valentín Roma, de remarcar que «el més profund de la realitat està escrit, tatuat, a la superfície de les coses quotidianes».

L’exposició s’ha estructurat en tres apartats que s’articulen al voltant de tres motius iconogràfics significatius en l’obra de l’artista: els objectes, el cos i l’escriptura. Per una banda, Tàpies empra en els seus treballs objectes d’ús quotidià; un mitjó, una samarreta, un llapis…, objectes «que s’insereixen en el present però ens acompanyen al llarg de la nostra existència». Per altra banda, l’escriptura: en el món iconogràfic de Tàpies hi ha uns símbols que es repeteixen, com les lletres a, t i q o les paraules invertides: «La paraula esdevé una mena de codi secret que ha de ser desxifrat.» I, finalment, el cos: en l’obra de Tàpies la representació del cos humà «segueix uns ensenyaments del taoisme i el presenta com un temple sagrat».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *