El projecte de La Parcquinta de Tecletes arriba a la seva fi

ATENCIÓ CANVI DE DATA PER L’ACTIVACIÓ D’EMERGÈNCIES PEL FORT VENT.

La Parcquinta finalitza la seva edició de tardor sense festa de cloenda degut al mal temporal. La festa se celebrarà més endavant quan es pugui, i avisarem per les xarxes socials!

La valoració del projecte amb segell Tecletes és més que positiva, tant per part de l’associació com per part de les famílies que han fet ús de l’espai.

El projecte de La Parcquinta, en les seves dues edicions aquest 2021; primavera i tardor, ha reconquerit, juntament amb la caravana de Tecletes, el Parc de la Ciutat pel gaudi de les famílies de la ciutat de Tarragona i barris, i ha comptat amb el suport de la Diputació de Tarragona.

Al llarg d’aquestes dues edicions, la Paquita, la caravana de Tecletes, ha desplegat al bell mig del parc diverses propostes de joc lliure, música, dansa, contes i tallers entre moltes altres opcions educatives organitzades conjuntament amb associacions mediambientals, socials i culturals de la nostra ciutat. Tots els divendres al matí s’han destinat a famílies que es troben en la primera infància i que es reunien per fer tribu a l’Espai Nadó de Tecletes. Les tardes sovint han estat per fomentar el joc lliure amb materials reciclats i els diumenges al matí per fer tallers, gimcanes o tot tipus d’activitats dirigides.

El joc lliure i les activitats dirigides han creat un espai  d’intercanvi, de trobada, on les famílies s’han pogut reunir de forma presencial en un espai obert, saludable i segur. Per mencionar-ne algunes: el mercat d’intercanvi, la descoberta de les petjades al parc, la festa Holi, Castahalloween o el vermut musical anys 80 amb dj Energy.

Tecletes, un cop més, es va comprometre amb la ciutadania, i amb l’edició de tardor ha volgut donar continuïtat al projecte per tal d’oferir a l’Ajuntament el temps necessari per coordinar l’equip de tècnics que han de prendre el relleu a l’associació.

Després del gran èxit de la primera edició a la primavera, els usuaris del projecte i els veïns del parc en van demanar la seva continuïtat. Tecletes presentà una moció al Plenari de l’Ajuntament per posar de manifest la gran acceptació del projecte i posar de relleu la necessitat d’un espai de trobada per les famílies i les associacions al centre de la ciutat, un espai clarament desprovist d’aquest serveis, sovint ubicats als barris. Tots els partits polítics sense excepció van votar per unanimitat la continuació del projecte.

Ricomà: “Una de les nostres prioritats és modernitzar l’administració”

L’Ajuntament de Tarragona s’ha compromès a donar continuïtat a la proposta de Tecletes oferint una Ludoteca a l’aire lliure, entre setmana, organitzada per la xarxa de Centres Cívics i programant diferents actes culturals, els caps de setmana, de la mà de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET).

Ara i sempre, la Parcquinta serà per a Tecletes EL gran projecte de la nostra entitat. Fet amb el cor, l’esforç, la tenacitat i les hores infinites de dedicació de famílies que, de forma voluntària, han volgut regalar un espai de joc i oci en família a la nostra ciutat. És un projecte possible, viable i absolutament necessari a la Tarragona del segle XXI.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *