Presentació del llibre “Dormir sin llorar” de Rafi López

Quan una criatura arriba al món, una de les principals preocupacions dels adults que l’envolten -sobretot dels seus pares- és la son. “Dorm molt”, “dorm poc”, “dorm molt malament”, “dorm a batzegades”… Són algunes de les expressions que més s’empren durant els primers anys de vida dels més petits de casa. El son dels infants és un procés evolutiu. I així ho explica el llibre de Rafi López, tarragonina, sòcia de Tecletes i principal responsable de ‘Dormir sin llorar’, una web amb un fòrum molt actiu al que molts pares participen buscant solucions perquè els menuts dormin millor. Després d’anys al capdavant d’aquesta pàgina tan activa, la Rafi ha decidit plasmar tota l’experiència recollida en un llibre que prologa el pediatra Carlos González amb un excel·lent resum “(…) El son dels nens és una cosa que treu la son a molts pares. No sempre ha estat així. No recordo que als primers anys de la meva vida professional em consultessin pares preocupats perquè el seu fill no dormia. Consultaven per la tos o pels mocs, per el còlic o per la febre, però no per la son. O no els semblava un tema important o no els semblava un tema mèdic. Potser preferien parlar del tema amb altres experts (literalment, amb persones amb experiència), com les àvies”. 

El llibre, que acaba de ser editat, és, a més de la Rafi, de sis autores més. Plegades, han recopilat i ordenat la informació compartida a la web durant deu anys d’experiències dels diferents pares que han anat intervenint al fòrum. El resultat és una obra dinàmica, pràctica i complerta. Un llibre escrit partint d’experiències reals “perquè ningú hagi de deixar plorar el seu nadó per aconseguir descansar bé”. 

En total són 300 pàgines dedicades al son infantil, explicat per etapes, des del naixement fins als 5 anys. Descriu les característiques, els entrebancs que es poden presentar a cada edat i les estratègies per descansar més amb un bebè a casa. No us espanteu, però, no cal que us llegiu el llibre sencer per tenir totes les claus. Com en molts altres llibres de criança, un pràctic índex us conduirà a l’apartat que resoldrà els dubtes que tingueu. El volum, editat per ObStare, també inclou una guia per dormir sense plorar perquè cada família pugui elaborar el seu propi pla de son.

Si voleu conèixer i parlar amb l’autora, tenim una bona notícia! Hem organitzat la presentació a Tarragona del llibre. La farem coincidint amb els actes de la Setmana Mundial del Part Respectat, el pròxim 24 de maig a les 17.30 h al Cafè del Metropol. Ens agradarà moltíssim veure-us-hi a tots!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *