Tarragona es desperta amb el cel ple d’ocellets de colors

La colònia d’aus missatgeres ha inundat el passeig de les Palmeres per anunciar que la 4a edició del festival Minipop arribarà del 6 al 8 de juny

Com a novetat, els organitzadors de l’esdeveniment han obert una convocatòria de selecció de tallers creatius

IMG_9638

Foto: Jaime Rojas

Tarragona s’ha despertat avui amb el cel ple d’ocellets de colors. A primera hora, un estol d’aus migratòries molt particulars ha aterrat al passeig de les Palmeres per anunciar que s’acosta el Minipop. El seu missatge era molt clar i concís. La quarta edició d’aquest festival de música i cultura contemporània per tots els públics se celebrarà el cap de setmana del 6, 7 i 8 de juny. I sabeu què vol dir això? Que les Tecletes estem treballant a tot drap per alimentar una criatura que se’ns ha fet molt i molt gran!

L’acció d’avui també ha servit per presentar una imatge renovada, obra de la dissenyadora Noemí Rosell, que aquesta vegada ha comptat amb el llapis de la il·lustradora Daw Sangket. Seguint la línia de les tres edicions anteriors, els ocells tornen a ser l’element identificador però amb un estil molt diferent.

“Personalment a l’hora de treballar els meus personatges, m’agrada molt utilitzar línies clares, colors plans i sobretot, uns ulls ben expressius”, ha explicat Sangket, que després d’assistir al festival de l’any passat i veure l’ambient, ha creat “dos petits ocellets, amants de la música, com els assistents del Minipop”. Són divertits, màgics i somniadors, sembla que s’hagin escapat de les pàgines d’un conte fantàstic. “Crec que encaixaran molt bé amb el caràcter de l’esdeveniment i que espero que agradi tant a petits com a grans”, afirma l’artista.

IMG_9645

Foto: Jaime Rojas

I mentre els ocells s’escampen, l’organització està en ple funcionament per acabar de tancar el cartell musical i el programa d’activitats complementàries, dissenyar l’espai, seguir buscant patrocinadors i cuidar-ho tot fins l’últim detall.

En aquesta quarta edició el gruix del festival es concentrarà en un sol espai, el passeig de les Palmeres, i només algunes activitats puntuals es realitzaran al Serrallo.

Dilluns s’obre el termini per presentar propostes de tallers creatius

Una altra de les novetats d’enguany és l’obertura d’una convocatòria per seleccionar els tallers creatius. Cada any, paral·lelament a les actuacions musicals, el Minipop ofereix diferents activitats ideades i dinamitzades per joves artistes locals amb  l’objectiu d’apropar l’art contemporani als petits i als adults que els acompanyen i reivindicar el talent dels creadors locals.

Amb aquesta fórmula es busca obrir el Minipop a tots els artistes i creadors interessats, que hauran de presentar les seves propostes a l’Oficina i de Turisme de Tarragona (carrer Major, 37), a partir del proper dilluns, 10 de març, i fins el dia 11 d’abril.

Els tallers s’adrecen a un públic d’entre 3 i 10 anys i cada activitat pot anar dirigida a una franja d’edat concreta. La durada ha de ser de 10 a 15 minuts per grup i cada torn tindrà entre 10 i 15 participants. L’objectiu és que els participants comparteixin una experiència creativa i coneguin el treball de l’artista que s’amaga darrera de cada taller. Podeu consultar la documentació i les condicions a les bases penjades al web www.minipop.cat.

El jurat, que escollirà un total de dotze tallers, està format per Sílvia Iturria, professora de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona; Laia Marín, coordinadora dels tallers creatius del festival; Nuria Serrano, directora del Minipop, i dos representants dels sponsors. El 28 d’abril es publicaran la seva decisió al bloc i es contactarà personalment amb cadascun dels seleccionats. Els talleristes rebran una compensació econòmica de 150 euros per activitat i es farà difusió de la seva obra i treball a través dels canals de comunicació del Minipop.

La segona edició de la Fira Minicrafts

Amb el quart Minipop tornen també les arts manuals. La Fira Minicraft s’inaugurarà divendres per mostrar als visitants productes únics i irrepetibles fets amb molt d’amor. La segona edició es desplaçarà fins a l’últim tram de la Rambla Nova per donar-li més visibilitat i atraure més públic acostant-se a una zona de gran afluència de vianants.

Què és el Minipop?

El Minipop és un festival de música i cultura contemporània que reivindica l’ús de l’espai públic com a lloc de trobada intergeneracional, on conflueixen grans i petits emportats per un desig comú, les ganes de compartir cultura i noves experiències. Un cap de setmana de descoberta, de concerts, tallers creatius, teatre i circ, en un marc incomparable, la Tarragona romana davant l’amfiteatre i amb vistes al mar Mediterrani.

El Minipop arriba a la seva quarta edició, creixent cada any gràcies a un públic fidel i també als nouvinguts encuriosits per totes les coses bones que escolten sobre el festival. Al voltant de 10.000 persones han participat activament de les diferents activitats, que s’han anat  multiplicant amb una àmplia oferta de tallers creatius, la incorporació de noves disciplines artístiques com el teatre i el circ i sobretot amb un cartell musical format pels millors grups de l’escena independent catalana.

Destaca l’acurada direcció musical, amb el segell del músic Lluís Gavaldà, que sempre aposta per grups de prestigi i també per la descoberta de nous valors emergents. Al festival hi ha actuat artistes tan rellevants com The New Raemon, Joan Colomo, Sènior i el Cor Brutal, Inspira, Maria Rodés, Febrero, Beth, Lecirke, Quart Primera, La Brigada i molts més. És un cartell situa el Minipop com un dels festivals de música amb més prestigi de Catalunya i amb una particularitat molt diferenciada i única: el seu públic.

El Minipop està organitzat per l’associació de mares de Tarragona Tecletes i dirigit i produït per Rusc Produccions.

Tota la informació del festival és a la pàgina web www.minipop.cat i es pot seguir el dia a dia a través de les xarxes socials  Facebook www.facebook.com/FestivalMinipop i Twitter https://twitter.com/tgnminipop (@TGNMinipop) i al minibloc  http://www.minipop.cat/minibloc

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *