SORTIDA ‘QUI VIU AL RIU?’

Periòdicament, ens agrada proposar-vos activitats que ens permetin a tota la família endinsar-nos en la natura que ens envolta i que, sovint, ens és una gran desconeguda. Doncs bé, amb l’arribada del bon temps us recomanem una iniciativa que farà les delícies de petits i grans, sobretot pels que la zoologia sigui una passió. L’Associació Mediambiental de la Sínia (www.riugaia.cat) ens convida a fer una descoberta dels diferents éssers vius que viuen al riu Gaià, com els macroinvertebrats, les granotes i les tortugues, entre molts d’altres. L’objectiu de l’activitat, que duu el nom de “Qui viu al riu?”, és poder observar-los amb deteniment, identificar-los, i, posteriorment, alliberar-los al seu entorn natural. Equipats amb cabassos, safates, salabrets, guants, lupes i algunes fitxes d’identificació intentarem esbrinar quina és la fauna que tenim més aprop.
Com que es preveu que la investigació serà exhaustiva, els organitzadors proposen que, com a mínim els nens, portin botes d’aigua. I és que, molt probablement, caldrà que s’estiguin a les vores del riu per poder capturar els exemplars que investigarem.
L’activitat, enfocada a millorar l’educació ambiental en una jornada pensada també per gaudir tota la família, vol fomentar entre els petits exploradors un interès creixent per la preservació de la natura. Tot plegat, sense renunciar a la part lúdica de la descoberta.
La sortida es farà aquest dissabte, 11 de maig, al matí. Si esteu interessats a participar, feu-nos un correu abans d’aquest dijous 9 i digueu-nos quants sereu. 
La foto que il·lustra aquesta informació està extreta de la web de l’Associació Mediambiental de la Sínia i la signa Jordi Ventura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *