El tastet de Sant Jordi

La Diada de Sant Jordi és, sense cap dubte, un dels dies més bonics de l’any. La Rambla colgada de llibres, de roses, de gent per tot arreu! És un dia festiu, alegre, per viure al carrer, i de reivindicació de la cultura. Tanmateix és un dia que esdevé una oportunitat d’or per acostar els més petits als llibres; per adquirir una petita joia literària (o més d’una!) que els convidi a somiar i a viure a través de les paraules. I què millor que gaudir d’aquesta festa en família i fomentar que els nostres nens siguin àvids lectors el dia de demà?

Un dels punts importants perquè els petits es comencin a apassionar pel món de les lletres és que ells mateixos exerceixin la seva capacitat crítica i seleccionin els llibres que volen llegir. I en això, l’esplendorós sarau de la Rambla passa de fer goig a no ser gaire compatible amb el ritme dels més petits ni amb fer-hi passar cotxets. Aquest fet, sumat a la gentada, la disposició de les parades, amb les taules a l’alçada dels ‘grans’ i sense cap raconet infantil, dificulta molt que els nens puguin mirar i remenar els llibres i escollir lliurement quin volen. Resultat final: som els adults els qui els comprem el llibre que, bonament, creiem més adient, sense comptar amb l’opinió del destinatari final.

Així, per acostar els nens a la lectura, afavorir que siguin ells mateixos qui triïn el llibre a llegir i potenciar una compra més conscient i de proximitat, proposem fer una activitat familiar prèvia a la diada de Sant Jordi: EL TASTET DE SANT JORDI.

Així que plantarem la nostra flamant ‘Play-truck’, convertida per a l’ocasió en ‘Reading-truck’ el dissabte 21 d’abril a la Plaça dels Carros de Tarragona, i crearem un espai literari familiar i inoblidable amb presència de personatges de conte (Caputxeta vermella i Porquet mitjà confirmats!), il·lustradors i escriptors.

Aquesta iniciativa no hagués estat possible sense la col·laboració de: Piscina, un petit oceà, Cossetània Edicions, Biblioteca Pública de Tarragona, l’Associació d’Amics de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, Repsol, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Insitu Comunicació.